Over ons

Wij streven naar een wereld waarin kwetsbare kunstenaars gezien worden en ook de erkenning krijgen die ze verdienen. Dit bereiken wij door deze individuen te versterken en hen een podium te bieden. Tegelijkertijd dagen we de normen van de huidige kunst- en cultuurwereld uit en werken we actief aan een samenleving waarin gelijkwaardigheid centraal staat.

Directeur van Stichting Bijzonder

Charlotte van Haselen

"We doen we er alles aan om een veilige en inspirerende omgeving te creëren voor kwetsbare kunstenaars waarin zij zich verder kunnen ontwikkelen en hun potentieel kunnen ontdekken. Samen met jou creëren we een gemeenschap waarin iedereen wordt gezien, gehoord en gewaardeerd voor hun unieke bijdrage aan de wereld."

Neem contact op

Van visie naar realiteit

Bijzonder door de jaren heen

Sinds onze oprichting in 2019, hebben we diverse kunstenaars intensief begeleid en ruim 30 kunstenaars een podium geboden. We zijn trots op onze exposities en natuurlijk op onze nieuwe fysieke winkel en webshop. De kunstenaars zijn steeds prominenter aanwezig binnen Bijzonder, en hun transformatie, zowel artistiek als persoonlijk, is inspirerend. Samen koesteren we grote dromen en kijken we vol verwachting naar de toekomst.

 • Regie

  We stimuleren onze kunstenaars om de leiding te nemen over hun creatieve reis en persoonlijke groei, waardoor ze controle en trots ervaren over hun artistieke prestaties.

 • Impact

  Wij streven naar een betekenisvolle en blijvende impact op het leven van ‘onze kunstenaars’, die verder gaat dan alleen artistieke prestaties.

 • Lef

  Wij moedigen iedereen bij Stichting Bijzonder aan om groot te durven dromen en te doen, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan en grenzen worden verlegd.

 • Verbinding

  Wij zetten in op het creëren van betekenisvolle ontmoetingen en blijvende verbindingen tussen kunstenaars, liefhebbers en de maatschappij.

 • Machiel Spek

  Project Manager bij het Leger des Heils en bestuurslid bij Bijzonder.

  "Bij Bijzonder geven we kwetsbare kunstenaars een stem in een wereld die hen vaak over het hoofd ziet."

 • Caroline Beerman

  Communicatiespecialist bij C for you! en bestuurslid bij Bijzonder.

  "Bijzonder is zoveel meer dan een kunstplatform: wij geven kwetsbare kunstenaars perspectief."

 • 🔎 Financieel bestuurder

  Word onze financieel bestuurder en help ons meer mogelijk te maken voor kwetsbare kunstenaars.

  Solliciteer direct